Bruno Font i la selecció d'hoquei, a les portes de les medalles en eliminar a Bèlgica

La selecció masculina dona la campanada eliminant a la vigent campiona olímpica i ja són a semifinals

Bruno Font en un partit als Jocs Olímpics / Foto: RFEH

Hoquei herba

Publicat el 4/agost per Guillem Andrés

El santcugatenc Bruno Font està a les portes d'aconseguir la seva primera medalla olímpica després d'eliminar a Bèlgica - vigent campiona olímpica - als quarts de final, per 2-3. D'aquesta manera, la selecció masculina d'hoquei accedeix a semifinals i estan a una sola victòria de penjar-se un metall als Jocs Olímpics de París. El jugador del Junior ha sortit com a suplent, tot i que ha gaudit de força minuts.

El partit ha estat molt igualat de bon inici amb una selecció espanyola molt organitzada en defensa i la primera part acabava amb empat a zero. Els 'redstick' s'avançaven al tercer quart amb el gol de José Maria Basterra, però ràpidament empatava Bèlgica al minut següent. El darrer quart ha sigut d'infart i Espanya s'ha aconseguit posar per 1-3. Els belgues, però, han aconseguit escurçar distàncies i han tingut un penal córner amb el temps complet per empatar el partit. La defensa espanyola l'ha pogut frenar i classificar l'equip entrenat per Max Caldas a semifinals.

L'historial entre les dues seleccions, a més, mostra clarament la gran fita que s'ha assolit. Fins al dia d'avui, Bèlgica i Espanya s'havia enfrontat en 29 ocasions i només en una d'elles la victòria havia caigut de banda dels mediterranis. Per altra banda, des dels Jocs Olímpics de Pequín al 2008 que Espanya no es classificava per a les semifinals.

La semifinal serà aquest dimarts a les 19 h contra el vencedor del Països Baixos contra Austràlia.