La selecció amb Júlia Strappato, classificada pels quarts de final després de tombar Sud-àfrica

L'equip d'hoquei herba ha aconseguit la victòria (1-0) tot i la falta de precisió durant el partit

Júlia Strappato (tercera per la dreta) celebrant la victòria amb les seves companyes / Foto: RFE Hockey

La jugadora del Júnior Júlia Strappato i la selecció espanyola han guanyat el combinat sud-africà en el quart partit de fase de grups d'hoquei herba als Jocs Olímpics (1-0) i es classifiquen pels quarts de final. El primer penal-córner de les de Carlos García Cuenca, que s'ha hagut de repetir, ha estat l'oportunitat perfecta per aprofitar i marcar el gol de la victòria.

La de Sud-àfrica no és una selecció amb la qual les espanyoles acostumin a coincidir en competicions oficials, però mai es pot subestimar el rival i les sud-africanes tenien algunes jugadores veteranes a l'equip. El partit ha estat marcat per força imprecisions tant de recepció com d'atac per part de les de Carlos García Cuenca.

Quan ja només quedaven 29 segons per acabar el primer quart, la selecció espanyola, que ha dominat el partit, ha aprofitat una jugada estratègica en un penal-córner que ha acabat rematant Belén Iglesias i ha deixat el marcador 1-0. Aquest gol ha donat un marge al combinat que, de no haver estat així, hagués patit davant les sud-africanes.

El pròxim partit serà aquest dissabte contra Austràlia a les 12.45 h.