El Qbasket Sant Cugat guanya el primer partit del play-off de permanència

Bàsquet

Publicat el 15/mai/16 per Dani Aguila

El Qbasket Sant Cugat s'imposa (76-68) al Sant Medir en el primer partit de l'eliminatòria de permanència a Primera Catalana. Els d'Ernest Santana han aconseguit donar la volta al marcador en els darrers minuts en un partit en què han anat per darrere durant molts compassos. La setmana que ve poden certificar la permanència si guanyen a Barcelona el segon partit.

Ja en el primer temps s'ha pogut veure la diferència de propostes. El Qbasket provava d'establir un joc més coral, mentre que el Sant Medir apostava per les individualitats, a través de la qualitat i el tir exterior dels homes més mòbils. Als últims minuts del primer quart, ha estat més efectiva la proposta visitant, que ha afagat una mínima renda (14-20).

Al segon quart, el Qbasket ha millorat el comportament defensiu i, liderat per un Alex Arenas que generava joc i perill, sha arribat a posar per davant. El Sant Medir, però, ha corregit el camí amb una zona defensiva que ha estat una de les claus del matx, per arribar al descans per davant (37-40). Al tercer quart, aquest domini s'ha eixamplat i s'ha arribat als 10 punts de marge (39-49), però el Qbasket ha tret energies per reaccionar.

Els santcugatencs han augmentat el ritme i han minimitzat la incidència de la zona amb ràpides transicions que no permetien els visitant muntar-la. A l'últim quart, han entrat per davant (55-53), però de nou han caigut al parany de la zona. Ara bé, en els últims minuts ha tornat a revifar el Qbasket, impulsat per la seva afició, i amb un Enric Bas amb cistelles clau ha tornat a avançar-se. El domini de Carlos sota la cistella ha culminat el triomf.

El segon partit serà diumenge que ve a les set de la tarda a la complicada pista del Sant Medir. En cas de derrota, els santcugatencs tindran una nova opció de signar la permanència al pav 1 en el tercer partit.