El júnior 1 de la UE Sant Cugat pot apropar-se a la permanència a Preferent aquesta jornada

El júnior de la UESC, a un partit de salvar-se / Font: Uesc.cat

Bàsquet

Publicat el 7/abr/16 per Dani Aguilà

El júnior 1 de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) juga aquest diumenge a dos quarts d'una del migdia un partit clau per a la permanència a Preferent, màxima categoria catalana de formació. Els santcugatencs, segons al grup de Preferent B, reben el tercer, el CB Hospitalet B, i en cas de victòria i entrebanc del Platges de Mataró, que juga a la pista del Girona, dependrien d'ells mateixos per salvar-se.

La UESC segueix treballant per mantenir una estructura de base al més alt nivell, i el màxim exponent d'aquesta situació és la categoria de júnior Preferent. A la primera fase, en què els de Sant Cugat van militar al grup 1, és a dir, on hi ha els equips més potents, els vermell-i-negres van acabar en última posició. Això els va dur a Preferent B, una lliga de vuit equips en què els dos primers classificats mantenen la categoria.

A hores d'ara, quan falten dos partits per al final d'aquesta segona fase, la UESC és segona amb 10 triomfs i dues derrotes, empatada amb el líder, el Platges de Mataró. L'Hospitalet B, rival aquest cap de setmana, és tercer amb un triomf menys. Si els santcugatencs el superen, l'avantatjaran amb dos partits. Ara bé, només el líder se salva de manera matemàtica i evita el play-off per la permanència.

Per tant, els números passen per superar l'Hospitalet B i esperar un entrebanc del Mataró, amb el qual té l'average perdut. Si no ho fa aquesta jornada, haurà d'esperar a l'últim cap de setmana, quan la UESC visitarà el cuer, el Grup Barna, i els mataronins visitaran el Tarragona, cinquè.

El precedent del partit d'aquest cap de setmana al pav 1, però, va copsar el nivell dels hospitalencs: van superar els de Sant Cugat per nou punts (54-45).