Jaël Bestué obté el bitllet pels Jocs Olímpics de París 2024

L'atleta santcugatenca assoleix la marca als 200 m (22:73) a la Nucía, que li permet ser olímpica, una fita que se li havia resistit durant mesos


  • Comparteix:

Jaël Bestué en el moment de travessar la meta i queda campiona d'Espanya en els 200 metres llisos / Foto: RFEA

Jaël Bestué en el moment de travessar la meta i queda campiona d'Espanya en els 200 metres llisos / Foto: RFEA

L'atleta santcugatenca Jaël Bestué ha assolit la mínima olímpica que li dona accés als Jocs Olímpics de París. En l'última oportunitat per aconseguir-ho, ha obtingut una bona marca (22:73) als 200 m -la mínima era de 22:80-, a més de la medalla d'or en els campionats d'Espanya celebrats a la Nucía aquest cap de setmana.

Semblava que era qüestió de temps, però era una fita que se li resistia. Bestué s'havia quedat a les portes en diverses ocasions, fent una marca de 22:81 a les semifinals dels campionats d'Europa, una centèsima per sobre la mínima olímpica. De fet, ja havia baixat de la mínima a Guadalajara (22:67) però amb excés de vent a favor, cosa que no li permetia mantenir aquest registre (+3,2 s).

La velocista olímpica ha perseguit durant mesos aquest somni personal i una marca amb dimensions històriques per a l'atletisme català. Amb 23 anys, competirà per segona vegada uns Jocs Olímpics. Després d'haver participat a Tòquio el 2021, ara París l'espera. La corredora santcugatenca, que arriba més madura i amb bones sensacions, correrà en els 200 m llisos, i potser també en el relleu 4x100.

En declaracions a la federació d'atletisme (RFEA) després de la carrera, va destacar que, a banda, de la preparació física, per perseguir aquesta marca durant més de dos mesos ha hagut de fer un fort treball mental per mantenir-se motivada fins el final.


Jaël Bestué

Ara que ja estic preparada físicament, el que he hagut de fer és mentalment mantenir-me forta i motivada. Estava molt concentrada i visualitzant tota l'estona per no desconcentrar-me, havia de sortir a per totes, perquè ja sabia què cal fer per obtenir aquesta marca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.