Els esports minoritaris, protagonistes de la Setmana Europea de l'Esport

Des del dimarts s'han organitzat exhibicions de marxa nòrdica, esgrima o WABOL (futbol caminant)


  • Comparteix:

Un moment de la marxa nòrdica per Collserola en el marc de la Setmana Europea de l'Esport / Foto: Ajuntament

Un moment de la marxa nòrdica per Collserola en el marc de la Setmana Europea de l'Esport / Foto: Ajuntament

La marxa nòrdica i l'esgrima ha estat els últims esports que s'han exhibit al final de la Setmana Europea de l'Esport a Sant Cugat. Ha sigut una setmana plena d'activitats esportives que han omplert carrers, places i equipaments esportius del municipi. El regidor d'Esports, Francesc Carol, ha posat en valor aquesta iniciativa i reafirma la importància de donar visibilitat als esports minoritaris.

La setmana de l'esport és una iniciativa europea per promoure l'esport i l'activitat física a escala nacional, regional i local. L'objectiu que té és animar a la ciutadania a mantenir un estil de vida actiu i saludable. Durant tota una setmana, l'Ajuntament de Sant Cugat i altres entitats han organitzat tota mena d'activitats com exercicis de gimnàs -cycling, body pump o zumba-, el WABOL -futbol caminant- o la marxa nòrdica i l'esgrima.

La marxa nòrdica és una activitat física que afegeix a l'acció de caminar dos bastons per activar la part superior del cos i que normalment es practica a la muntanya. La caminada ha començat aquest divendres al parc de la Pollancreda i ha recorregut el Collserola amb una ruta d'aproximadament d'una hora i mitja.

El regidor d'Esports, Francesc Carol, ha valorat la Setmana Europea de l'Esport de forma molt positiva i ha explicat que la gent ha respost tal com esperava, tot i que algunes activitats del passat cap de setmana van haver d'anul·lar-se a causa de la previsió meteorològica. També ha refermat el paper d'aquesta iniciativa per donar visibilitat a esports minoritaris que arriben a Sant Cugat.

La setmana de l'esport ha acabat aquest divendres a la tarda amb la jornada de batejos d'esgrima, gratuïta i oberta a tothom, al gimnàs de l'institut Arnau Cadell. Una activitat pensada per iniciar-se a aquest esport i dirigida pels monitors del Club d'Esgrima Sant Cugat.




Francesc Carol

Estem contents que hi hagi una multivarietat esportiva, que és en el que volem incidir, que a Sant Cugat és multiesportiva. A més estem molts contents que dues de les activitats programades siguin de nous esports introduïts a Sant Cugat. El Wabol, que es va celebrar dimecres a la tarda i l'esgrima que es farà aquesta tarda,

Francesc Carol

Això ens ajuda que hi hagi una visibilitat d'aquest multiesportivitat de Sant Cugat i d'aquestes entitats i esports que apareixen. Per tant seguim apostant per a que la setmana de l'esport es caracteritzi per donar visibilitat a aquests esports nous que arriben a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.