La Junta del CE Valldoreix expulsa temporalment 13 socis per crits durant una assemblea

Les sancions van de les dues setmanes fins a l'any


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les instal·lacions del club / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'arxiu de les instal·lacions del club / Foto: EMD Valldoreix

Un total de 13 socis del Club Esportiu Valldoreix han estat expulsats temporalment de l'entitat. És la sanció imposada per la junta -en aplicació del reglament del club- després d'obrir-los un expedient i que un òrgan instructor independent hagi considerat que els fets ocorreguts a l'assemblea del 3 de març són constitutius d'una infracció greu. Llavors, es va suspendre la trobada extraordinària després de les divergències entre la junta i alguns socis pels punts a incorporar en l'ordre del dia, que va derivar en tensió, peticions de dimissió i crits. Aquells afiliats, ara, han estat sancionats amb la suspensió dels seus drets com a socis i la impossibilitat d'accedir al club durant un període que oscil·la entre les dues setmanes a un any sencer. El que per al president del CE Valldoreix és un acte de 'defensa' de la institució, per als afectats és la resposta a la denúncia d'irregularitats en els comptes de l'entitat per part del seu màxim responsable.

És el cas del censor de comptes del club, Xavier Nicolás, que ha estat expedientat per un any. "És una situació inèdita", ha afirmat a Cugat Mèdia l'afectat, qui ha assegurat que el càstig no els aturarà i seguiran denunciant les presumptes irregularitats comeses pel president, de les quals, diu, tenen proves. Per això, reitera la petició de dimissió de la junta, del president i la convocatòria d'eleccions.

Segons Nicolás, l'incident durant l'assemblea del 3 de març que ha motivat aquest procediment sancionador respon a una "vulneració dels drets dels socis". El censor de comptes ha explicat que van demanar incorporar a l'ordre del dia "en temps i forma" altres punts i, davant la negativa del president, alguns socis van cridar i demanar la seva dimissió, però sense arribar als aldarulls. La convocatòria va quedar suspesa, fet que el mateix Nicolás va aprofitar per explicar als socis presents les seves acusacions.

La resposta del club

En un comunicat de la junta, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia, però, es descriuen aquests fets com "crits, insults, provocacions i greus amenaces a un tècnic de so". És per això que, tal com recull el comunicat enviat als socis i ha explicat el president del club, Joan Carles Pradell, a Cugat Mèdia, es va remetre a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), es va iniciar un procediment d'investigació i es va designar un òrgan instructor extern i independent, que ara ha conclòs que aquells fets constitueixen una "infracció greu".

"No ens agrada en absolut obrir expedients, ni posar sancions. Aquesta situació no ens és agradable, però hem de garantir el respecte a la institució", ha lamentat a Cugat Mèdia Pradell, en la mateixa línia de la informació adreçada als socis en què la junta justifica la seva decisió en la responsabilitat de "garantir el respecte, la reputació i el benestar" del club.

Una visió que no comparteix Nicolás, qui reitera que és la mateixa junta directiva qui imposa aquestes sancions i s'excusa en un òrgan instructor que "no és independent".

De moment, els 13 socis sancionats no podran participar de l'assemblea ordinària convocada per aquest diumenge.






Xavier Nicolás

Continuerem per la transparència i per lluitar perquè hi hagi eleccions al club.

Joan Carles Pradell

No estem satisfets, estem per tirar endavant el club. La junta directiva té la funció disciplinària i l'ha d'aplicar perquè la institució segueixi unes normes. Per defensar la institució i el respecte per a tots els socis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.