El 'Sant Cugat a fons' reuneix els presidents dels consells de barri en una tertúlia especial


  • Comparteix:

Puigdomènech, Pérez, Gibert i Villaseñor

Puigdomènech, Pérez, Gibert i Villaseñor

Els presidents dels cinc consells de barri de la ciutat s'han reunit aquest dimarts a l'estudi Ramon Barnils per a una tertúlia especial al 'Sant Cugat a fons'. Joan Puigdomènech, Mayte Pérez, Núria Gibert i Ferran Villaseñor han remarcat el valor dels òrgans per vehicular demandes ciutadanes però també han coincidit que cal replantejar-los per millorar-ne el funcionament a partir del proper mandat.

ESCOLTA-HO

El Comissionat de Participació Ciutadana i president dels consells de Mira-sol i les Planes, Joan Puigdomènech, ha remarcat la importància d'aquests òrgans tant per 'copsar problemes que preocupen a la gent directament' com per proposar solucions 'diferents als que han pensat els serveis centrals de l'Ajuntament'. Puigdomènech ha assenyalat, això sí, que cal repensar el funcionament dels òrgans, especialment del centre, i ha apuntat al principi del mandat vinent per reunir els grups que sorgeixin de les eleccions per fer les modificacions.

Al Centre-Oest, Mayte Pérez ha explicat que des del consell s'està intentant trobar noves vies per engrescar la gent a participar en les sessions, on ha admès baixa participació. Sobre el futur dels consells, la també regidora de Comerç, ha assenyalat que caldrà replantejar-se el repartiment territorial dels consells i ha apuntat, des del seu punt de vista personal, que una opció podria ser unificar tot el centre històric en un sol consell.

Pel que fa als dos regidors de l'oposició que presideixen consells de barri, Núria Gibert (CUP-PC), com a responsable de la Floresta, ha assegurat que cal buscar maneres que 'els veïns s'hi sentin vinculats' i per això cal que 'tinguin un pressupost propi'. També ha demanat que se'ls 'acompanyi' des de l'administració perquè sigui un òrgan 'resolutiu'. Gibert ha afirmat que són eines 'molt potents' i que posen sobre la taula problemàtiques sobre les que 'no es tenia constància'.

Gibert i el president de Centre-Est, Ferran Villaseñor (ERC-MES), han coincidit a reclamar millor comunicació entre els regidors al capdavant de consells de barri que no formen part de l'equip de govern, tot i que han admès que ha millorat en els últims temps. Villaseñor també ha assenyalat que, si es vol que hi participin els ciutadans 'cal que sentin que és útil' i ha especificat la diferència entre els consells de barri històrics, Mira-sol, la Floresta i les Planes, i el del centre, de més recent creació. Villaseñor ha demanat passar a la 'següent fase' per poder millorar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.