Tot el que has de saber sobre els sistemes de retenció infantil per al cotxe

Comprar la cadireta correcta redueix un 75% el risc de mort en cas d'accident


  • Comparteix:

Infant en un sistema de retenció infantil / Font: Creative commons

Infant en un sistema de retenció infantil / Font: Creative commons

Portar els infants correctament subjectats al cotxe redueix un 75% el risc de mort per accident i un 90% les lesions. Aquestes són les dades que publica la DGT i que fan evident la necessitat de tenir cura de la seguretat dels nadons.

Ana Maria Medina, del comerç Born to Be de Sant Cugat, explica els principals criteris a tenir en compte a l'hora de comprar un Sistema de Retenció Infantil (SRI). Tot i que el coneixement dels SRI és força exhaustiu, cal més consciència de la importància de fer servir la cadireta més adient en cada cas. En aquesta línia, és important tenir en compte que els plàstics de l'estructura es deterioren i perden flexibilitat amb el temps, normalment passats els cinc anys des de la seva fabricació (data que no ha de coincidir necessàriament amb l'inici del seu ús). En cas de tenir més d'un fill, es pot fer servir la mateixa cadireta per cadascun d'ells un cop els germans grans ja no la necessiten, sempre i quan no hagi passat la data que limita la màxima eficàcia i seguretat.

Un altre aspecte a tenir en compte és la compatibilitat de l'SRI amb el vehicle. Les cadiretes que es subjecten amb un sistema universal, és a dir, que es lliguen amb el mateix cinturó del vehicle, són compatibles amb qualsevol cotxe que tingui cinturó amb subjecció de tres punts. Si es tracta d'una cadireta amb sistema semiuniversal, és imprescindible que el vehicle compti amb ancoratges Isofix. La compatibilitat, però, també depèn d'elements de la carrosseria com la inclinació dels seients, el poc espai d'habitacle o el reposacaps. Fins i tot, en el cas que el seient estigui en una posició massa inclinada, el bebè pot patir apnees per falta d'oxigen. A més, des d'acabats de néixer fins els quatre anys és recomanable que els infants viatgin a contramarxa i als seients posteriors, tal com indica la normativa.

Cugat Mèdia parla amb Eva Barajas de Prénatal per aprofundir en el tema.

Quin és el grau de coneixement dels pares sobre els SRI? Cal més informació?
Els pares avui en dia tenen molta més informació gràcies, en part, a blogs professionals, informes de seguretat de trànsit i altres fonts. També és cert que no sempre és del tot verídica, però els dubtes que poden sorgir es resolen fàcilment a l'hora de comprar el producte. Sempre és bo tenir el màxim d'informació possible per poder contrastar i evitar confusions en una temàtica delicada com és aquesta.

Aquesta cura i atenció disminueix a mesura que creixen els infants?
És cert que hi sol haver una major consciència amb la cadira per als nounats i la percepció de risc disminueix a mesura que creix l'infant. En edats més avançades, els pares es fixen en altres aspectes com la comoditat i l'ergonomia de la cadireta, més enllà de la subjecció i la seguretat de l'SRI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.