Protagonistes 2010: Blue Velvet

Imatge del videoclip de Blue Velvet

Música a Sant Cugat

Publicat el 31/des/10 per Miquel Martinez

Blue Velvet ha estat un dels grups protagonistes del 2010 pel que fa a la música local. Les components del grup van escollir la cançó 'Naranjas y Lunas', de la seva segona maqueta, per al seu primer videoclip. Blue Velvet va accedir a l'enregistrament d'aquesta maqueta i del videoclip com a guanyadores del primer premi del concurs '1a maqueta'.

El concurs '1a maqueta' és una iniciativa de Joventuts Musicals de Sant Cugat, amb col·laboració de l'Ajuntament i Cugat.cat. Els organitzadors del concurs van donar a conèixer el veredicte final del jurat el mes d'abril d'aquest 2010. D'entre els cinc grups escollits per enregistrar una cançó a l'estudi santcugatenc Aula de So, Blue Velvet eren les escollides per endur-se el premi final, que consistia en l'enregistrament d'un videoclip.

Les components de Blue Velvet, Letícia Martín i Laura Peinado, van comptar amb la presència del beatboxer florestà Dani Lleonart, 'Pulmón', en la gravació del videoclip, per plasmar la seva col·laboració a la cançó. La cantant i guitarrista del grup Letícia Martín va explicar en una entrevista a Cugat.cat que en el videoclip volien reflectir 'el concepte de trajecte' que, per a les dues components, porta implícita la cançó. Això explica la presència d'elements com el tren, una bicicleta o un cotxe, i localitzacions com una estació de tren i una carretera.

La banda santcugatenca, d'un estil peculiar que barreja influències com la rumba i el jazz, va presentar el videoclip a l'estiu d'aquest 2010.

Mira'l al programa 'Clips' de Cugat tv

A més de l'enregistrament del videoclip, aquest 2010 ha estat important per Blue Velvet en altres aspectes, com els concerts que han ofert i la recent incorporació al grup de la teclista Anna Figueras, que completa la formació.