L'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat engega motors amb la majoria de places cobertes

L'escola Joan Margall, seu de les classes de l'Escola de Música Tradicional

Música a Sant Cugat

Publicat el 16/set/10 per Empar Baños

Un total de 25 santcugatencs faran classes a l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC), que aquesta tardor s'estrena amb una variada oferta d'instruments tradicionals. L'Escola s'inaugura aquesta curs i ho fa amb les places ofertades quasi bé omplertes. L'escola ensenyarà gralla, timbal, acordió i sac de gemecs. També proposa un curs de 'llenguatge musical' per a adults. Les classes començaran la segona setmana d'octubre, a l'escola Joan Maragall.

Els cursos més demanats han estat els de gralla i timbal, però també ha sorprès el nombre d'inscrits a acordió, que des de la tancada d'El Tudell s'havia quedat sense mestres especialitzats.

La coordinadora de l'EMTSC, Joana Chordà, ha explicat l'objectiu principal de la creació d'aquesta nova escola. Són declaracions a Cugat.cat.

Joana Chordà

L'Escola pretén unificar la música i la cultura populars, però respectant les altres entitats musicals. També n'ampliem l'oferta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Com a prova pilot, l'Escola també posa en marxa una activitat extraescolar, 'Sensibilització musical', a l'escola Ciutat d'Alba. L'activitat pretén introduir els nens en el món musical, però posant especial èmfasi en la música i la cultura tradicionals.