Presència santcugatenca als Premis Enderrock '09

Mine! és un dels grups amb presència santcugatenca que opten a un Premi Enderrock '09

Música a Sant Cugat

Publicat el 2/des/08 per Miquel Martinez

Diversos artistes santcugatencs formen part del llistat de candidats a guanyar els Premis Enderrock '09. Artistes com La Puerta de los Sueños, Mine! i Zikuta opten a fer-se amb un dels guardons de referència de la música a Catalunya.

La categoria de pop-rock és la que compta amb més candidats santcugatencs. Destaca la presència de dues formacions totalment santcugatenques, La Puerta de los Sueños amb el seu nou disc 'Tres' i el grup de punk-metal Zikuta, que presenta el seu àlbum 'Fills d'Immigrants'.

Altres bandes candidates compten amb algun component de la ciutat com ara Mine!, on toca el santcugatenc Oriol Romaní. També és el cas de Josep Thió, qui va ser guitarrista i compositor de Sopa de Cabra, que toca amb el teclista santcugatenc Joan-Pau Chaves.

Per últim dins de la categoria de pop-rock cal destacar una candidatura amb col·laboració santcugatenca. Es tracta del projecte de la ex-guitarrista de Sangtraït Lupe Villar, que amb el seu projecte 'Lupe Villar & XII. AMC', va enregistrar un àlbum amb cançons de grups com Scorpions o Metallica traduïdes al català, i va comptar amb la col·laboració de Víctor Estévez, cantant resident a Sant Cugat. L'artista, que es va donar a conèixer en quedar tercer a l'edició de 2005 del concurs televisiu 'Operación Triunfo', va posar la veu a dues cançons de l'àlbum de Lupe Villar.

En la categoria 'DVD' també trobem presència de la nostra ciutat. Joan-Pau Chaves toca en un dels grups més coneguts de Catalunya, Els Pets, que presenten el DVD 'Bon Dia. Edició 10è aniversari', amb motiu dels 10 anys de l'exitós disc.