El govern farà un estudi per analitzar la situació de les escoles de música privades
Publicat el 22/nov/08 per Cristina Solias
El Parlament insta el govern de la Generalitat a elaborar un estudi sobre la situació de les escoles de música de titularitat privada. És una sol·licitud de la plataforma Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) de la qual formen part les escoles de música de Sant Cugat.
La resolució és un primer pas simbòlic perquè l'administració sigui conscient que el 70% de l'alumnat d'escoles de música estudia en centres privats.
El director de l'escola de música Aula de So i membre de l'EMIPAC, Martí Marín, explica els principals problemes que tenen.
Martí Marín
Al nostre càrrec estan les infraestructures, l'organització del centre, el manteniment de l'espai i el personal.
L'EMIPAC ja fa més de 20 anys que promou la proposta i demana subvencions a l'administració. Ho remarca Marín a Cugat.cat
Martí Marín
Volem que el govern sigui conscient del volum de l'ensenyament privat i estableixi una xarxa única i, per tant, un finançament únic independent a la titularitat.
La directora de l'escola de música santcugatenca Fusió, Gemma Navarra, valora positivament la resolució i considera que també beneficia la Generalitat ja que el cost de les subvencions és inferior al cost de crear noves escoles municipals de música.
Gemma Navarra
Estem molt d'acord amb la iniciativa perquè fa 25 anys que hi anem darrere ja que els estudis privats són molt cars i l'alumnat no tenen ajuts.
CiU ha proposat la resolució al Parlament aprovada per la majoria de la cambra.