Hoquei sobre patins: Elles també


  • Comparteix:

pep.mateo

Pep Mateo


Publicat: el 7/mai/14
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Diuen que la gent que arriba a la teva vida no és per casualitat i que entren en ella per algun motiu. Les noies del PHC Sant Cugat van arribar a mi aviat farà un any. La reticència inicial per una mala experiència anterior amb un equip femení em feia estar a l'expectativa. Però tot el que al principi eren dubtes es van esvair com la boira. Les noies del Patí Hoquei formen un grup humà difícil de trobar.

Conviuen en aquest equip diferents personalitats que lluny de pertànyer a elles mateixes l'aboquen al grup i aquest deixa de ser-ho per convertir-se en un equip. Els egos queden penjats a l'armari per servir a l'interès comú del grup.

John Wooden, un dels entrenadors de bàsquet dels Estats Units, va crear l'anomenada Piràmide de l'èxit, aquesta piràmide assenyala els valors conformats per blocs que ens han de portar a l'èxit. L'èxit no és res més que la satisfacció d'haver fet tot allò que vam poder.

Aquestes noies del Patí Hoquei han aconseguit l'èxit aquesta temporada. Perquè poden dir que han fet allò que han pogut i més i perquè han cercat en tot moment acomplir els valors que aquesta piràmide assenyala com la millor manera d'aconseguir l'èxit.
Laboriositat: Han treballat molt dur. Entusiasme: S'han estimat el que han fet. Amistat: Han reforçat els vincles que les uneix. Lleialtat: Ho han estat amb elles mateixes i amb les demés. Cooperació: Ens hem mogut totes i tots junts i en la mateixa direcció. Autocontrol: Freqüentment han controlat les seves emocions. Mantenir-se alertes: Alertes davant el canvi i sempre disposades a aprendre. Iniciativa: S'han pres força decisions i s'han posat en pràctica. Perseverança: S'ha aconseguit emfatitzar en el que és correcte. Condició: Màxima tant física com mental. Destresa: Intentar tenir habilitat per fer les coses i fer-les bé. Esperit d'equip: Les individualitats han estat al servei del grup. Caràcter: Ha estat un grup autèntic, no hem buscat semblar-nos a ningú més. Hem estat nosaltres mateixes. Confiança: Respecte sense por. Grandesa Competitiva: Quasi sempre han donat el millor, quan es demanava el millor.

Per tant, ÈXIT, per a una temporada del retorn a la màxima categoria de l'hoquei estatal però el millor èxit d'aquest equip és precisament ser això, UN EQUIP.


PEP MATEO és entrenador de l'equip femení del PHCSC d'OK Lliga



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.