'No estamos tan mal'


  • Comparteix:

jesus.galindo

Jesus Galindo


Publicat: el 18/mar/14
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

L'expresident Joan Laporta va popularitzar aquesta expressió per defensar un moment de l'equip. Avui aquesta frase és totalment vigent. Jo sóc dels que pensen que el Barça no està tan malament com diuen i que té la qualitat i la capacitat de guanyar el clàssic del Bernabéu. Invertint els termes, al Reial Madrid podria atribuir-li la frase contraria: 'No estamos tan bien'. L'efectivitat ningú no li negarà, però en qüestió de joc el Madrid ha donat la talla en molts pocs partits.

Barça i Reial Madrid -Barcelona i Madrid- tenen un enfoc molt diferent de les coses. A Barcelona es fa un parell de partits dolents i en lloc de parlar d'ensopegada ho convertim en un drama. Una errada de Neymar, a Valladolid per exemple, la convertim en un mal moment del brasiler. Com s'han queixat alguns jugadors els 'matem' abans d'hora. D'acord que aquest Barça no és el mateix, en joc, que el d'en Pep Guardiola o Tito Vilanova, però és que el Tata Martino, al qual molts critiquen per intentar trencar 'l'estil Barça' té pràcticament els mateixos jugadors, però no en les mateixes condicions. Aquest Barça està envellint i necessita començar a renovar-se.

A Madrid fan un partit bo i ja parlen del millor equip del món i fan lloances al seu espectacular joc. Esborren tot el que ha fet l'equip abans i li fan poc cas a la pobre imatge que van donar els blancs a Málaga i que tants dubtes genera sobre la seva millora futbolística. Aquest Madrid segueix sent individualitats i efectivitat.

A banda de l'escandalós resultat davant d'un fluix Osasuna (7-0), em quedo amb les sensacions que va donar el Barça diumenge passat. Un Messi amb ganes i inspirat, un Pedro que està en un moment excepcional i un Iniesta recuperant el seu millor nivell. Aquest equip pot anar el Bernabéu sense cap por, a guanyar. No és inferior al Madrid, al contrari. Segueixo pensant que, malgrat l'encert de Cristiano i Bale, el Barça és encara superior.

A mi el Madrid, per futbol, no em fa cap por i crec que als jugadors del Barça tampoc. A mi em fan por altres factors externs al joc. A mi em fan por les 'bogeries' de Pepe, les puntades d'amagat de Xabi Alonso -l'home que més pega del futbol espanyol-, els encreuaments de 'cables' de Sergio Ramos - i sort que no hi serà Arbeloa-, la condescendència dels àrbitres amb el Madrid, que com es va veure a Málaga castiguen el qui rep -Duda- i perdonen l'expulsió a l'infractor -Pepe-. El portuguès Pepe jugarà un partit de regal. En altres països la seva puntada al genoll de Duda seria castigada, encara que l'àrbitre no l'hagués vist. Això aquí és impensable.

El Barça, jugant, guanyarà el Madrid. S'ho ha de creure i no entrar en les provocacions del rival, que de ben segur hi seran. Diumenge viurem un altre 'clàssic', potser un dels més decisius dels últims anys. La victòria posaria el Barça, de nou, en la lluita pel títol i amb moltes opcions. La derrota els deixaria en mans del Madrid. Jo me la jugo. El Barça guanyarà al Bernabéu.

JESÚS GALINDO és periodista de Mundo Deportivo



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.