Què els hi passa als joves?


  • Comparteix:

Joan Carles Galofre

Joan Carles Galofre


Publicat: el 23/oct/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Què podem fer amb els joves que no volen estudiar? I amb els que no volen fer esport? Per separat, qualsevol de les dues qüestions seria preocupant, però si s'ajunta l'apatia per estudiar i la manca de motivació per fer esport el problema esdevé en drama.

Cada vegada aquest escenari és més freqüent entre les famílies. Qui no coneix algun amic, company de feina o familiar que tingui a casa un adolescent desmotivat per tot allò que representa esforç? Aquells que pateixen la falta de motivació dels seus fills saben de què parlo.

Abans que seguiu llegint, us vull advertir que malauradament no trobareu en aquest escrit solucions. Només voldria fer públic un drama que, a sobre, moltes vegades per vergonya dins el mateix nucli familiar no es vol reconèixer. Si no s'assumeix el problema és impossible poder resoldre'l. I d'altra banda, com podem facilitar que els nens combinin l'esport amb l'estudi? Hi ha nens que simplement no hi arriben! S'hi esforcen però no assoleixen els objectius esportius ni acadèmics.

Seria molt complicat que a les instal·lacions esportives s'habilités una zona d'estudi? Sovint els jugadors arriben més d'hora als entrenaments, o els mateixos germans de jugadors passen moltes hores mortes veient com s'entrenen els seus germans. Per què no habilitar un petit espai per facilitar l'estudi dels nois. No seria interessant també establir comissions entre les escoles i els clubs /entitats esportives per treballar plegats en aquells nens que ho necessitin?

Hi ha nens que necessiten d'una empenta per aplicar-se en els estudis. A vegades aquesta empenta vé sola amb la 'mitja maduresa' de l'adolescència, altres vegades són els mateixos pares que la provoquen, els amics, l'escola però no pensem mai que les entitats esportives poden ajudar, i molt, en la maduresa i responsabilitat dels joves.

Si les famílies han fallat en l'educació i motivació dels nens, a on poden recórrer per ajudar-los? Qualsevol consell que fan els pares a un adolescent, sovint entra per una orella i surt per l'altra. Tot allò que no s'ha aconseguit fins els 14 ó 15 anys, ja és molt complicat poder-ho transmetre en aquestes edats.

Cada nen troba el seu camí en un moment o un altre de la seva vida, a alguns els hi costa més, però tots acaben trobant-lo. Potser l'esport ens pot ajudar a trobar aquest camí.




JOAN CARLES GALOFRE és responsable de Comunicació de la Penya Blaugrana Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.