Per tant, per tal de formar part del nostre club, tant de la branca masculina com de la femenina, és imprescindible passar una primera etapa.
Aquesta consisteix en aconseguir que un nen o nena, des que s'inicia en el món de l'handbol i durant tota la seva etapa formativa, sigui un bon esportista, amb tots els valors que això comporta.
I aquí és on entra la interrelació entre club i família. De vegades, els pares i mares deleguem l'educació i els valors dels nostres fills en l'escola o en un club esportiu. I això no ha de ser així.
L'educació és una funció inicialment de les famílies. Cada família educa als seus fills com bonament creu que ha de fer-ho. I els clubs esportius han de ser una eina de potenciació d'aquesta educació rebuda en l'àmbit familiar. Les famílies són les encarregades d'educar i fomentar uns valors, i els clubs esportius, mitjançant uns codis de règim intern, de disciplina, d' hàbits saludables, de convivència i de la cultura de l'esforç, han de donar suport i potenciar aquesta educació rebuda.
Els entrenadors del nostre club no preparen els seus jugadors només per guanyar partits o campionats. No pretenem que l'esport, i en aquest cas l'handbol, s'orienti únicament cap al triomf en la competició, tot i que com a club esportiu, aquest triomf també és important. Evitem el model competitiu extrem, el qual col·loca el guanyar com a fi únic que s'anteposa a qualsevol altre finalitat o valor.
Competició i educació no es poden presentar com realitats diferents i incompatibles.
Hi ha algunes normes en el nostre club, les quals, es guanyin o es perdin els partits s'han de respectar obligatòriament: puntualitat, convivència, respecte als companys i als adversaris, formar part d'un equip (el 'jo' no existeix, existeix el nosaltres, quan es guanya tothom guanya i quan es perd tothom perd), responsabilitat, compromís amb els companys, amb l'entrenador i amb el club, acceptació del reglament de joc i de les persones encarregades d'aplicar-lo.
I tot això amb la interrelació família-club. Intentem fomentar la implicació i el treball col·laboratiu entre famílies, jugadors, entrenadors i Junta Directiva del club. El nostre és un club obert, al qual tots els pares i mares tenen accés, per parlar sobre els fills, per intentar solucionar possibles conflictes.
A partir d'aquí tindrem bons esportistes. El següent pas, i això si que és única i exclusivament funció i responsabilitat del club, és aconseguir que aquests bons esportistes es converteixin en bons jugadors d'handbol.
Això és relativament senzill, a partir de tenir uns bons esportistes, és molt més fàcil aconseguir bons jugadors. Difícilment pot ser a l'inrevés.
JOAN SANCHO és director esportiu de l'Handbol Sant Cugat.
@3Joansancho
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.