L’ull de falcó o el xip al futbol


  • Comparteix:

joan.garcia.manzana

Joan Garcia Manzana


Publicat: el 25/feb/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana la FIFA ha anunciat que instal·larà la tecnologia necessària per posar fi als gols fantasma a la Copa Confederacions del Brasil que es disputarà aquest estiu. El que encara no té clar el màxim organisme internacional del futbol és quin serà el sistema escollit, l'ull de falcó semblant al tennis o el xip a la pilota.

ESCOLTA-HO

La prova pilot serà en aquest campionat estiuenc, però la posada en escena serà al Mundial de Brasil al 2014. Darrera d'aquesta decisió ens hem de fer moltes preguntes. Si s'utilitza l'ull de falcó, el futbol perdrà intensitat perquè caldrà aturar el matx? L'emoció després de marcar el gol serà ajornada fins veure que passa per la pantalla gegant de l'estadi? I tota la polèmica que envolta el gol fantasma quedarà en l'oblit? Substituïm les decisions humanes, d'àrbitres i assistents, per les noves tecnologies. La FIFA ha intentat tot tipus de solucions utilitzant fins i tot la figura del cinquè àrbitre però sembla que no s'ha aconseguit el resultat estimat. Sense anar més lluny, a la darrera Eurocopa, Ucraïna va veure com no pujava al marcador un gol totalment vàlid davant Anglaterra. Ara arriba un canvi tecnològic important al futbol. Caldrà estar atents a la Copa Confederacions i veure si és l'ull de falcó o el xip la tecnologia escollida. I si funciona amb efectivitat.

JOAN GARCIA és editor d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.