Apte per a tots els públics


  • Comparteix:

carme.reverte.calvo

Carme Reverte Calvo


Publicat: el 18/feb/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

El FC Barcelona ja s'ha estrenat aquesta temporada a la lliga en horari infantil. Diumenge passat davant el Getafe el Barça va experimentar el que suposa jugar en un horari gens habitual per als futbolistes professionals i, a jutjar pel resultat i el joc, no se li va donar gens malament.

ESCOLTA-HO

Les xifres continuen corroborant l'éxit d'aquesta decisió tot i que la jornada es presentava propícia donat el descans de les categories territorials i el futbol base català. L'afluència a l'estadi va ser la tercera més important de la temporada, i l'audiència televisiva bastant millor que la del R. Madrid-Sevilla de les deu de la nit. No entenc, doncs, perquè hi ha qui s'entesta a defensar els partits a la nit, a hores intempestives, només pel fet d'elevar el futbol a la categoria d'espectacle.

L'éxit de públic només ha va ser fruit de la combinació d'una sèrie de circumstàncies que ho van afavorir? La resposta seria la mateixa en una jornada amb futbol territorial en joc? El canvi d'horaris sepultaria el futbol de les categories inferiors? Són preguntes que segurament caldria respondre.

De tota la vida, el futbol s'ha jugat al migdia o a primera hora de la tarda com fan la majoria de lligues europees. Moltes d'aquestes competicions tenen horaris de primera hora de la tarda i només, uns quants es disputen a les vuit o les nou del vespre, no pas a les deu de la nit. I els estadis registren una molt bona entrada. Cal facilitar l'assitència als estadis perquè el primer espectacle és al camp, i un canvi d'horaris segurament ho permetria, juntament amb altres mesures de caire econòmic, és clar. Perquè l'audiència televisiva, ens agradi o no, només està garantida sempre que jugui un dels dos grans de la Lliga.

Per tant, entenc que caldria reorganitzar els horaris del futbol professional i el futbol territorial i fer-los compatibles. Els estadis ho agrairan i les plataformes no crec que se'n resenteixin massa. Així el matí el podem destinar a veure l'equip del poble i a la tarda el dels nostres ídols, a l'estadi o des del sofà de casa, i encara ens quedarà temps per anar al cinema o sortir a sopar.

Ja s'ha confirmat que el R. Madrid- FC Barcelona es jugarà el dissabte 2 de març a les quatre de la tarda. Un altre cop en Jaume Roures ha tingut molta vista perquè just l'endemà Sant Cugat, una de les ciutats amb més socis culers, celebra Sant Medir i no podem faltar ni a la primera ni a la segona cita.

Per cert, algú es perdrà el clàssic perquè es jugui a les quatre de la tarda?

CARME REVERTE és cap d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.