A l'Espanyol li falta un projecte


  • Comparteix:

jesus.galindo

Jesus Galindo


Publicat: el 1/feb/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

L'arribada de Javier Aguirre ha catapultat l'Espanyol cap a la salvació. El mexicà porta vuit partits de Lliga a la banqueta i només ha perdut contra el Barça. Tres victòries i quatre empats han tret als blanc-i-blaus del pou i l'han allunyat quatre punts del descens.

És clar que Javier Aguirre és l'entrenador ideal per treure l'Espanyol de la delicada situació, però ... i el futur?
Aquest és el gran problema de l'Espanyol des de fa molts anys. Un club amb un planter de gran nivell fins fa poc temps, però que mai no ha sabut aprofitar-se'n. Unes ànsies de ser un club gran, una cosa que potser no li correspongui. I unes necessitats econòmiques creixents i preocupants, al marge de disputes internes per aconseguir el poder de la SAD, dominada, agradi o no, pel seu màxim accionista, l'expresident Daniel Sánchez Llibre.

L'Espanyol és un club històric i això no li treu ningú, però era necessari hipotecar en la construcció d'un estadi, dels millors de Primera per cert, sense tenir abans un projecte esportiu? La seva especialitat és treure jugadors amb projecció i malvendre'ls per cobrir necessitats econòmiques immediates, derivades en la seva majoria pel pagament de l'Estadi de Cornellà-el Prat.

Al meu entendre la millor inversió perquè l'Espanyol hagués pogut consolidar el seu futur és l'esportiva, partint de la potenciació del seu propi planter, apuntalant el primer equip amb comptades peces externes i mantenint als jugadors amb projecció i el bloc durant un temps prudencial . Aquest és el camí a seguir perquè un club modest com l'Espanyol obtingui a mitjà termini resultats esportius que il·lusionin.


JESÚS GALINDO és cap de secció de futbol de 'Mundo Deportivo'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.