La Coordinadora està coordinada?


  • Comparteix:

joan.garcia.manzana

Joan Garcia Manzana


Publicat: el 8/des/12
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

La Coordinadora d'Entitats Esportives viu ara mateix un dels moments més difícils des de la seva creació. Una plataforma que hauria d'estar unida i ben coordinada com indica el seu nom sembla que està lluny de la seva unió. Amb el tancament d'etapa de Lourdes Llorente com a presidenta s'obre un debat intern per ocupar el seu càrrec i no precisament per la multitud d'opcions que es presenten a la presidència.

ESCOLTA-HO

Observo com el pas del temps ha deteriorat la Coordinadora d'Entitats Esportives de la nostra ciutat. Fa alguns anys tothom s'enorgullia de tenir una plataforma que lluitava per l'esport de casa nostra, buscava un diàleg constant amb la regidoria d'Esports i estava molt present en el dia a dia esportiu. A hores d'ara, escolto comentaris a les reunions, veig moviments i accions que no m'agraden gens ni mica. Presidents de clubs que et diuen que volen marxar d'aquesta plataforma, però davant de tothom callen i no expressen aquesta idea. D'altres que volen que continui la existència de la Coordinadora, però no tenen massa clar la seva funció. Cal que tots els clubs que integren aquest ens donin un pas al davant i deixin ben clar si hi són o no hi són. La gran majoria de presidents s'excusen en la falta de temps per assistir a les reunions i que no tenen persones de la seva junta que puguin assumir aquesta funció. La solució és ben fàcil. Mirin enrere i preguntin a expresidents com Carles Castro, Josep Lluís Rius, Jaume Espina o Antoni Pérez. Un altre dels aspectes que em criden molt l'atenció és què ha fet la Coordinadora per ajudar l'esport santcugatenc?. Fa dos anys es va fer una xerrada formativa al Novotel amb el psicòleg esportiu, Pep Marí, organitzada per la plataforma. Entrenadors de molts clubs van aprendre molt i van tenir unes hores de formació. Aquest és un exemple molt vàlid. Organitzar xerrades, compartir experiències reunint coordinadors esportius, administratius o directius dels diferents clubs per posar damunt de la taula compartint experiències poden ser de gran ajuda i augmenten la cultura esportiva de Sant Cugat. És una utopia? Crec que no, però per fer tot això cal temps, ganes i empenta. Ningú vol donar un pas endavant i ara mateix Joan Salabert es postula com a successor, però pels primers moviments que ha fet sembla que no hi ha massa companys en aquesta aventura. Seguim caminant Coordinadora o ens quedem aturats amb el debat esportiu, revisió de criteris esportius i d'altres temes eternament comentats?


Joan Garcia és editor d'Esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.