Justícia per a l'esport femení


  • Comparteix:

alex.fabrega.penina

Alex Fabrega Penina


Publicat: el 17/jul/12
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Els Jocs Olímpics demostren que l'esport no té gènere i que les dones tenen tanta força o més que els homes. A Sant Cugat el nivell de l'esport femení es nota, i des de fa molt temps.

No descobreixo res si dic que, en general, l'esport masculí està molt més valorat que el femení. Els sous i les condicions entre homes i dones no tenen comparació. Actualment, en la situació de crisi que patim, veiem molts equips professionals, semiprofessionals i amateurs que desapareixen perquè no troben patrocinadors. La situació és nova en molts equips masculins, però és una realitat coneguda de fa molts anys en l'esport femení.

En els Jocs Olímpics de Londres que estem a punt de viure hi ha dades curioses. Els Estats Units, una de les màximes potències esportives mundials, tindran més representació femenina que masculina. Espanya, per la seva banda, comptarà amb 168 homes i 114 dones. Encara falta per la igualtat en el nombre de representants de tots dos gèneres, però el que preocupa més és la igualtat en les condicions en què treballen.

Arreglar això no és fàcil, però per començar s'ha de valorar més l'esport femení. A Sant Cugat aquest any hem tingut la sort de comptar amb dos equips a la màxima categoria estatal i, curiosament, tots dos conjunts eren femenins.

ALEX FÀBREGA és redactor d'esports de Cugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.