L'organització ha pogut apropar l'esport als pobles de l'Índia rural a través del seus centres esportius, ja que tradicionalment és una pràctica més vinculada a les ciutats. D'aquesta manera, aquests centres s'han convertit en un referent i han aconseguit que les comunitats dàlits o intocables i les persones amb discapacitat que viuen a aldees remotes puguin beneficiar-se també de la pràctica de l'esport.
Una de les barreres que hem de superar és canviar la mentalitat de les famílies de l'Índia rural que fins ara han considerat l'esport com una distracció dels estudis. Volen que els seus fills i filles rebin educació però no consideren important que l'esport en formi part. La Fundación treballa perquè comprenguin que l'esport pot ser una gran motivació per als més joves i un espai idoni on totes les castes conviuen i treballen en equip.
Per aquest motiu també són molt importants col·laboracions com la del Sant Cugat Esport, FC. El fet que vinguin entrenadors des de Catalunya a fer formació dóna confiança a les famílies i les ajuda a valorar la importància que l'esport pot tenir a la vida dels seus fills i filles.
LANCY DODEM és portaveu de la Fundación Vicente Ferrer (FVF)
Aquesta columna es va publicar el 19 de setembre de 2014
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.