Això escurçaria el temps de discussió de cada punt i evitaria moltes de les rèpliques i contrarèpliques habituals que tant avorreixen al públic assistent. Bastaria una sola intervenció per cada partit justificant la presentació de la moció, o de la resta, exposant el seu posicionament i la seva intenció de vot.
La presentació en el darrer ple de la moció en suport als bombers del parc de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal és un clar exemple del que no ha de ser el procés d'una moció durant el Ple. Després del llarg torn d'intervencions, i atès que tres partits presentaven una bateria d'al·legacions, la situació és complica i s'allarga davant els dubtes sobre en quin ordre han de votar-se les al·legacions. Després del dictamen del secretari continua la discussió i, finalment, després de 25 minuts, l'alcaldessa desbloqueja la situació.
Costa de creure que, davant d'un problema tan greu que afecta als santcugatencs i santcugatenques, no fos possible arribar a un acord durant la junta de portaveus i convertir-la en una moció institucional.
Una altra solució per escurçar els temps dels plens seria eliminar l'apartat de precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició a l'equip de govern. Com he dit abans han tingut temps suficient de fer-ho durant les comissions informatives i la junta de portaveus.
També m'agradaria afegir uns quants suggeriments més:
Fer constar a l'acta del ple les preguntes que fa el públic durant la primera mitja hora. Hauria de figurar la pregunta i la resposta o compromís del regidor corresponent de l'equip de govern.
Sancionar el partit que, per desacord en un tema, abandoni la sala com a senyal de protesta com va fer el Partit Popular en el darrer ple. És una falta de respecte als companys de consistori i al públic assistent.
Parlant de respecte. Quan un regidor està exposant un tema dona molt mala imatge veure que altres companys del consistori parlen entre ells sense prestar cap atenció. No sé el motiu, però aquesta actitud és bastant habitual amb els components de l'equip de govern de la taula principal.
Finalment, tal com UASC ho ha reclamat en diverses ocasions, cada sis mesos hauria de fer-se públic un informe de l'estat de compliment de totes les mocions aprovades en els plens amb els comentaris adients. De què serveix una moció si després no es fa un seguiment de la seva execució?
JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.