Futbol, futbol, futbooooooool!


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 22/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He d'admetre que la meva capacitat de sorpresa encara no està esgotada. El dimarts, dia 18, quan escolto que els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també faran vaga aquest dia penso que els pobres culers es quedaran sense transmissió del partit de Champions amb el Manchester City o hauran de passar per veure'l per l'emissora de l''enemic'. Ingenuïtat! TV3 no pot deixar sense emetre un partit com aquest i, això sí, ho fa sense locució amb les cameres fitxes. Tota la força de les reivindicacions justes dels treballadors de la ràdio i la televisió catalanes no són suficients per deixar de transmetre un partit de futbol. No podem deixar al nostre poble sense aquestes imatges perquè una cosa són les exigències de justícia social i una altra deixar d'emetre una gesta com la que aquell club que és més que un club ens ofrenarà.

Per acabar de rematar-ho, paraula extreta del lèxic 'futbolero' (ni jo m'escapo), el fiscal segueix amb les seves ganes de fastiguejar-nos i continua la querella contra el FC Barcelona per una suposada defraudació a Hisenda en el contracte d'en Neymar Jr. (en Neymar Senior li porta els negocis al nen). Total una misèria, diuen que han deixat de declarar 38 milions o sigui que Hisenda ha deixat de cobrar 10 milions. El cas de Messi ja està encarrilat (el pare també li porta els números perquè, pobret, de diners no hi entén absolutament res) i pagaran i aquí no ha passat res i és que, escolteu, hem de considerar els beneficis que porten aquests nois al Barcelona, que dic al Barcelona, a Catalunya sencera!

El tema d'Hisenda i el futbol és per sucar-hi pa, això sense fixar-se massa amb les samarretes dels millors equips d'Espanya que porten anuncis dels països més democràtics del món com Dubai, Emirats Àrabs, etcètera. Segueixo que hi ha moltes subordinades i ens farem un embolic. Hisenda finança els fitxatges dels equips espanyols. La Federació Europea i la FIFA ja han dit diverses vegades que la cosa a Espanya cal solucionar-la però, no sé pas per què, no se soluciona. A veure si ho entenem: el deute dels clubs espanyols de Primera i Segona Divisió, menys Barça i Madrid (ah, amic meu!) és de 597 milions. Sembla, perquè molts clubs no faciliten dades, però l'Atlético de Madrid deu 179 milions. La història és que molts clubs deixen de pagar a Hisenda i, també molts, a la Seguretat Social i utilitzen els dinerons que fan a la taquilla per poder contractar jugadors cars per poder participar a les lligues europees i tenir uns bons ingressos pels contractes televisius.

Conec algunes empreses de serveis que han tingut veritables problemes per seguir endavant perquè, fins i tot, un senyor enviat per Hisenda es posava al costat de la caixa del seu establiment per controlar els ingressos i anar quedant-se els euros a mida que anaven entrant i si no, li deien, tanqui la barraca. No sé, però tinc la sospita que si Hisenda fes el mateix amb tots els clubs de Primera Divisió que estan endeutats i s'anul·lessin els partits i, per tant, la Lliga, hi hauria manifestacions als carrers que faria tirar enrere a aquests eixelebrats complidors de la Llei.

Futbol, futbol, futboooooool!

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.