Benvinguda vianantització del centre!


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 30/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És d'agrair els esforços que l'Ajuntament i la major part de forces polítiques estan fent per millorar el barri del centre. Tal com s'ha vist en d'altres llocs, com ara Barcelona, la limitació de l'ús del cotxe millora la qualitat de vida dels ciutadans, ens permet respirar un aire més net i patir menys sorolls i fa néixer noves activitats econòmiques i dinàmiques socials al voltant dels espais guanyats al cotxe.

La vianantització del centre, acordada recentment per la gran majoria de forces polítiques presents al consistori, dóna resposta a una vella demanda ciutadana. Sovint ens queixem que els polítics no escolten la ciutadania. Crec que és just que, quan ho fan, com és aquest cas, se'ls feliciti.

La pacificació vial del centre facilitarà que els santcugatencs redescobreixin el barri, que els nens corrin i juguin sense perill i que els veïns es trobin en espais comuns. Serà una millora que anirà molt més enllà dels beneficis en termes de tranquil·litat, aire net i silenci. Aquesta iniciativa pot canviar la fesomia del centre i convertir-lo en un dels millors barris de la ciutat.

Sembla que una de les primeres actuacions consistirà en arranjar el carrer major i el mercat vell. Aquesta era també una vella reivindicació dels veïns. Tan sols demanaria a l'Ajuntament que no fes coincidir aquestes desitjades obres, tal com està previst, amb l'inici de l'estiu, un moment en què els comerços fan caixa, les terrasses s'omplen i els veïns viuen amb les finestres obertes per tal de suportar millor la calor.

ALBERT ROYO és politòleg


Columna publicada originalment el 25 de febrer de 2013



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.