La qüestió de l'habitatge


  • Comparteix:

alex.ballesta

Àlex Ballesta

Secretari d'organització de la JSC


Publicat: el 24/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Lloguer d'habitacions per 800 a 1000 euros al mes, joves que marxen, habitatges buits... Són símptomes de la cronificació d'una problemàtica que s'aguditza per moments: la qüestió de l'habitatge.

Tot i que és cert que es tracta d'un problema que afecta municipis de tota mena i diversos nivells de l'administració pública (per no dir tots) a Sant Cugat afrontem dos reptes més que no són sinó dues cares de la mateixa moneda.
En primer lloc, està el fet que governa qui ho ha fet durant 32 anys i no ha sabut, o no ha volgut veure els problemes que portaria aquest desenvolupament del model de ciutat, al que no van acompanyar de cap mena de mesura o política per garantir l'habitatge de les futures generacions de santcugatencs a la ciutat que els ha vist néixer.

En segon lloc, ens trobem amb el fet que una part del govern, i vull pensar que és només una part, no té la voluntat política d'oferir solucions efectives, com demostra la tèbia i ja característica resposta de l'alcalde a la polèmica generada pel tancament del Centre d'Art Maristany. Ha dinamitat un projecte d'habitatge assequible al Carrer Andana oferint una alternativa que "encara no es pot explicar" i proposant en el mateix lloc la construcció d'un nou centre artístic que, ni estarà construït en aquest mandat ni ofereix una alternativa viable i a curt termini per la continuïtat del Maristany i que, per cert, segurament costarà més que pagar el lloguer durant el que queda de mandat.

Mentre que es fan passos tímids en la bona direcció, com l'elaboració d'un cens d'habitatges buits, manca un pacte de ciutat que garanteixi una solució efectiva a llarg termini i que el govern abandoni els espectacles mediàtics de dubtosa solvència com la biblioteca, el nou centre artístic, les alternatives inexplicables o els 300 pisos en tres anys.

Així que perdoni'ns alcalde, als escèptics, si dubtem de la seva voluntat i o capacitat per donar resposta al nostre problema. Quan veiem totxos i deixem de sentir paraules ja en parlarem.

ÀLEX BALLESTA és secretari d'organització de la JSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.