La classe política no entén res


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 9/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament de Sant Cugat, a través del regidor de Presidència i Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat diferents resultats d'una enquesta telefònica feta el mes de desembre passat per als micròfons d'aquesta emissora. L'Observatori Sociològic que el govern municipal ha concedit a la empresa Ikerfel (Investigaciones de Mercados i Marketing Estratégico), un nom prou significatiu, ens dona una sèrie de dades, algunes òbvies com que els usos d'Internet varien molt segons l'edat dels entrevistats, que els joves fan un ús més social de la xarxa, i altres que són prou interessants. Si entren a la pàgina web de l'Ajuntament ho poden consultar o, si arribem a segons quines dèries, descarregar-s'ho.

Una dada elemental que no figura, i a mi m'agradaria saber, és a quantes persones es va fer l'enquesta. Una va ser la meva esposa. Per copsar el grau de fiabilitat també seria interessant conèixer el percentatge per districtes. La meva dona, segons a quines preguntes, com el tema de sorolls, li anava repetint que vivia a la Floresta i que no era el mateix que viure a l'Eixample o a Coll Favà. Insisteixo, doncs, que una fitxa que expliqués aquests detalls seria aconsellable per poder determinar millor la validesa de l'enquesta que, no dubto, respon a veritable interès per conèixer l'opinió dels ciutadans.

El sentiment de pertinença elevat, un 81%, intersexual i intergeneracional l'entenc, igual com entenc que a la Floresta i a les Planes, aquest percentatge baixi fins el 60%. La satisfacció per viure a la ciutat també l'entenc. Ara bé, si aquesta enquesta s'hagués fet aquesta setmana, després de l'assemblea local de CDC on el senyor Oriol Pujol va dir que l'afer Xavier Martorell, fins el dilluns president de l'assemblea local, formava part d'una estratègia per ensorrar el projecte sobiranista i que ell creia en el senyor Martorell, segur que el percentatge de confiança en el govern municipal potser no seria el mateix que reflecteix l'enquesta esmentada.

Aquest, malauradament, no és un problema de CDC. Aquest és un problema de tota la classe política que veiem en el cas Bustos, en el cas Bárcenas, en el cas Pallarols, en el cas que vulgueu. Ni ha per triar i escollir. Els partits polítics disculpen els casos de corrupció flagrants, alguns demostrats, o les pràctiques incorrectes, immorals, quan es tracta dels seus, sense entendre que això condueix a un carreró sense sortida o amb sortides tan espectaculars com les darreres eleccions italianes.

Els polítics no entenen res o potser és que no volen entendre?

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.