Orquestra Simfònica Sant Cugat


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 23/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'any 1990 va néixer l'Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat que ara molts coneixem. El gener de l'any següent, 1991, es constituïa l'Associació Orquestra Sant Cugat, 'amb la finalitat de vetllar i promocionar l'orquestra i al mateix temps construir una base social al seu voltant per tal de fer possible que la tasca dels músics no fos per a una minoria entesa sinó que pogués arribar al màxim de gent possible', tal com s'explica en la web de la mateixa associació. Això va crear, amb el temps, una base de 500 socis que han donat suport al conjunt simfònic i que han assistit regularment als concerts programats al Teatre Auditori de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Ara, després de 23 anys i més de 500 concerts arreu del país sense oblidar la temporada regular de cada any esmentada abans al Teatre-Auditori, la Fundació Música Simfònica i de Cambra, que dóna suport a l'orquestra i a totes les activitats que es puguin projectar des d'ella, engega una nova experiència de micromecenatge ('crowdfunding') amb la creació d'una figura col·laboradora: el simpatitzant. La Fundació demana una petita aportació de 10 euros anuals a aquests simpatitzants i dóna a canvi tres concerts de música de cambra, dos tallers i una conferència, en la línia d'oferir experiències per conèixer el llenguatge musical i acostar a persones interessades la possibilitat d'entendre millor la música i gaudir, també millor, dels concerts.

És evident que aquest és un missatge adreçat a la gent de sensibilitat afí a una manera d'entendre la cultura i, òbviament, la vida personal i col·lectiva. En aquest moments on sembla que, des de les altes instàncies polítiques i administratives, no hi ha prou interès per realitats com les que representa l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, sigui per manca de diners o de opcions clares envers la promoció de la cultura com a patrimoni substancial de la vida d'un país, o perquè (i també) el desenvolupament de les relacions entre els governs central i autonòmic deriven a una confrontació que acaba per afectar als ajuntaments i, per tant, a tota la ciutadania, accions d'aquesta mena es converteixen en necessàries en defensa de la pròpia salut individual, cultural i social.

Aquest dissabte, al migidia, es presentarà aquesta experiència de micromecenatge a l'Aula Magna del Conservatori, però si aquesta notícia us arriba tard podeu contactar amb l'orquestra a www.simfonica.catper afegir-vos a la iniciativa. Llarga vida a l'Orquestra Simfònica Sant Cugat!

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.