Els solars abandonats de Sant Cugat


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 24/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La bombolla immobiliària va fer molt de mal al nostre país. Els nostres pobles i ciutats van perdre bona part dels seus espais verds perquè quatre constructors especulessin tot edificant a tort i a dret sense respectar, moltes vegades, uns mínims de qualitat en la construcció i de consideració cap al paisatge que estaven transformant.

El pitjor, però, ha estat que l'esclat de la bombolla ha deixat milers de promocions a mitges o molts terrenys abandonats. I Sant Cugat no s'ha escapat d'aquest desastre. Si ens passegem pels barris nous, Can Mates i, sobretot, Vulpalleres, hi veurem desenes de solars sense construir, enreixats i plens de porqueria.

L'Ajuntament hauria de fer-hi alguna cosa. No podem mantenir la ciutat en unes condicions tan lamentables. Una solució pot ser negociar amb els propietaris dels solars la seva cessió perquè el consistori pugui crear-hi horts urbans o fins i tot pugui conrear-hi. D'aquesta manera, recuperaríem uns espais abandonats, respondríem a la gran demanda social d'horts urbans o podríem rendibilitzar els terrenys amb cultius de proximitat. Per la seva banda, els propietaris veurien com millora l'entorn dels seus solars, on sovint tenen promocions per vendre, i, si cal, se'ls pot oferir determinades exempcions fiscals.

Aquesta iniciativa podria tenir un impacte social i mediambiental important sense sobrecarregar de despeses l'Ajuntament.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.