Pessebre medieval


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 23/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El pas del temps i les destrosses dels odis han fet desaparèixer moltíssimes obres d'art. D'algunes en tenim referències escrites; d'altres, ni això. D'aquest pèrdues, el Monestir de Sant Cugat del Vallès tampoc no se'n escapa. Per això, qui sigui sensible a la història, l'art o simplement valori les arrels, s'alegra quan es descobreix algun d'aquests vestigis del passat. I si la descoberta conserva la gràcia de les obres d'art, el goig encara és més gran.

Aquest és el cas del frontal de Santa Maria del nostre monestir. Va ser realitzar fa vuit centúries per artistes de casa nostra. Les escenes del Nadal - que des de temps remots van inspirar múltiples i belles creacions: musicals, literàries i plàstiques arreu del móns cristià -també van inspirar els autors d'aquest antipendi. Avui aquestes escenes les podem veure (encara que només sigui en fotografia) al seu lloc d'origen: l'absis esquerra del nostre temple. Veniu aquests dies a contemplar el Nadal en el mateix indret on els monjos el van deixar bellament descrit. Desaparegut fa segles, ara el podem admirar com si hagués retornat, gràcies al treball conjunt de tècnics i artistes i a la generositat del Museu Civico de l'Arte Antica de Torino que el custodia.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR



OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.