Objectiu: referèndum

Lluís Mont

Lluís Mont


Publicat: el 12/des/12
Opinió| Columnes

Enmig de la tempesta social que no política, desencadenada per la llei Wert, es manté la negociació clau entre CiU i ERC. Hi ha qui discuteix si ERC ha d'entrar al govern, si ha d'acceptar retallades i altres assumptes, però, per mi, l'important és tancar la negociació amb una data pel referèndum. Aquest va ser el tema central de les eleccions i aquest ha de ser el tema central de la legislatura.

Les retallades són les que són, i mentre no hi hagi calers, són ací per quedar-se. Època de vaques magres, en deien a la Bíblia. Les crisis són multifactorials, i no se'n surt només amb decisions governamentals, sinó amb canvis i adaptacions econòmiques. Algunes empreses s'aprimen, altres desapareixen i altres sorgeixen.

L'economia es Darwinisme pur i salvatge i l'únic que pot fer l'Estat és redistribuir la riquesa existent per evitar la pobresa extrema d'una gran part de la societat. I això sense comprometre la reactivació: difícil. Però enmig de la natura desfermada, hem de mantenir un objectiu clar, al voltant del qual s'ha aconseguit un gran consens en la societat catalana: el dret a decidir. Les eleccions hauran estat un èxit si s'aconsegueix fixar una data pel referèndum. I després que bordin les forces neofatxes ('ladran, luego cabalgamos'). Sense caure en provocacions, però amb pas ferm, cal seguir endavant. Que el velam dels seus vaixells afavoreixi el deu dels vents!

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau