La Tercera Revolució Industrial ja és aquí!


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 29/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La nostra ciutat és un exemple de gestió pública respectuosa amb el medi ambient. Entre d'altres coses, hem estat pioners a impulsar polítiques de reutilització d'aigües pluvials i grises i hem començat a substituir la flota d'autobusos per vehicles verds. El nostre ajuntament s'ha emmirallat amb la feina d'Al Gore i, fa poc, hem acollit la quarta edició del Congrés de la Bicicleta. Crec que aquest és un camí encertat. Les polítiques en favor de la sostenibilitat mediambiental i l'estalvi energètic són, en aquests moments de crisi, més convenients que mai.

ESCOLTA-HO

Sant Cugat ha d'aprofundir aquesta aposta. El guru de l'economia sostenible Jeremy Rifkin proposa transformar les ciutats en xarxes intel·ligents d'energia i els edificis, en minicentrals energètiques, que, a partir de fonts naturals com el vent o el sol, produeixin energia i l'aboquin a la xarxa general. Aquesta és la base del que Rifkin que anomena la Tercera Revolució Industrial, una transformació formidable que ens permetrà mantenir el nostre nivell de vida sense explotar països tercers, estalviar recursos naturals i financers, desenvolupar una economia basada en les tecnologies verdes, crear llocs de treball i lluitar contra l'escalfament global. Després de les revolucions industrials impulsades pel vapor i pel petroli, ara és el torn de les energies verdes.

Sant Cugat, per l'experiència adquirida, pel tipus de municipi que és i per la bona predisposició de la seva ciutadania pot esdevenir la primera experiència real de la Tercera Revolució Industrial a Catalunya, una revolució que, en pocs anys, canviarà el rànking de les societats més avançades del món.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.