Els falsos gurús


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 20/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Leopoldo Abadía Pocino va fer una xerrada organitzada pel Parc Empresarial @ Sant Cugat per presentar el seu nou llibre 'La hora de los sensatos' i va aprofitar l'oportunitat per comentar alguns aspectes de l'actualitat econòmica catalana i espanyola. Parlant amb sensatesa es va reafirmar en la seva opinió, esbandida per diferents mitjans de comunicació, que ni la independència de Catalunya ni demanar un rescat per part del govern espanyol serien mesures sensates.

ESCOLTA-HO

Leopoldo Abadía va néixer a Saragossa fa 78 anys, te 12 fills i 43 nets i és enginyer industrial. Vas ser un dels fundadors de IESE, actualment diuen que una de les primeres escoles de negocis a nivell mundial, on va ser també durant 31 anys professor de Política d'Empresa. Viu a Catalunya des de fa molts anys i no parla mai en català (no sé, cal dir-ho tot, si ho fa en la intimitat, però la veritat es que ho dubto molt). L'anglès segur que el domina a la perfecció, sobretot per poder llegir els suplements econòmics dels diaris anglosaxons.

Fa quatre anys es va fer famós per un document titulat 'La crisis Ninja', que va córrer per la xarxa de manera fulgurant i que el va portar a la fama i a passar pels programes de més audiència, per exemple el de l'inefable Andreu Buenafuente. Era un escrit que explicava amb paraules fàcils d'entendre el fenomen iniciat als EUA de les hipoteques escombraria i de tot el procés de venda i revenda dels crèdits tòxics i l'evolució que havia generat fins a explotar a tot el món occidental i trencar després la bombolla immobiliària espanyola, etcètera, etcètera, etcètera.

Col·labora tots els divendres en el diari Elconfidencial.com amb una columna titulada 'Desde San Quirico', és a dir des de Sant Quirze del Vallès, on viu suposo en una caseta senzilla d'acord amb els seus emoluments de jubilat que, des de fa uns anys, han augmentat substancialment amb l'explotació 'por tierra, mar y aire' de la seva fama pública i popularista (ep, no dic popular, eh!) dirigit pel un dels seus fills com a cap de màrqueting amb un èxit esclatant.

Jo vaig llegir el primer document, aquest esmentat 'La crisis Ninja' i haig de dir que em va impactar perquè era fàcil d'entendre sobre tot en aquells primers moments d'incertesa, però poc a poc, després de veure'l en algun programa i de sentir-lo vaig començar a pensar que és un bluf intel·igent, però senzillament un personatge, en el fons, un pèl sinistre i enganyador.

Per si hi havia algun dubte el titular del Diari de Sant Cugat de la seva darrera aparició a la ciutat m'ho confirma: 'La crisi acabarà quan Déu vulgui, i ara no vol'. Com? Què dius, Leopoldo, veí de San Quirico? Déu i la crisi? Els designis de Déu? Però bé, no deien que era un expert en economia per explicar-la als pobres que no hi entenien? Home, Leopoldo, no fotis! Que Déu t'agafi confessat.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:


TAMBÉ ET POT INTERESSAR



OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.