Una Europa forta necessita un pressupost a l'alçada


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 15/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana, la majoria de mitjans de comunicació s'han fet ressò de la possibilitat que la Comissió Europea no tingués prou diners per seguir finançant el programa Erasmus. El cas és que la situació no és tan greu com s'ha pintat i esperem que sigui resolta en les properes setmanes.

ESCOLTA-HO

De tota manera, l'alerta que tant la Comissió com el Parlament Europeu han fet saltar indica fins a quin punt els Estats, representats al Consell de Ministres, són reticents a augmentar el pressupost de la Unió. La Unió Europea té el pressupost congelat a l'1% del PIB europeu des de fa anys, malgrat que s'han augmentat les seves responsabilitats d'una manera molt important en els darrers anys i malgrat l'entrada en la darrera dècada de dotze països molt més pobres que la mitjana europea.

Tot just ara es comença a negociar el Marc Financer Multianual que definirà el pressupost d ela Unió per al septenni 2014-2020. Si volem que la Unió segueixi finançant programes com l'Erasmus, xarxes de transport transeuropees o polítiques contra el canvi climàtic, tots plegats haurem de ser més generosos. D'aquesta crisi, els europeus només en sortirem si enfortim les institucions comunes i ens presentem al món amb una veu única.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.