La importància de comunicar a l'exterior


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 1/oct/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La situació política que està vivint el país és històrica. El món ens ha redescobert de cop. El procés d'autodeterminació de Catalunya no només omple pàgines de les principals capçaleres internacionals, sinó que dia si, dia també, ocupa espais importants de les portades de mitjans de referència mundial, com el Financial Times o l'International Herald Tribune.

ESCOLTA-HO

Fins fa ben poc, els mitjans estrangers prestaven una atenció limitada als esdeveniments polítics que es produïen a casa nostra i, quan ho feien, era a través d'un corresponsal establert a Madrid o, en absència d'aquest, dels mitjans espanyols editats a la capital. La massiva manifestació de l'11 de setembre, un fet únic en la història recent europea, i el camí traçat pel president Mas reforçat amb la resolució autodeterminista del Parlament han precipitat els esdeveniments i han forçat la premsa internacional a visitar Catalunya i a explicar al món els anhels de llibertat d'un poble europeu mil·lenari.

Ara més que mai, ens hem d'explicar al món. La decisió del Govern de crear una unitat de comunicació exterior, com demanàvem molts des de fa temps, és molt encertada. Ara cal activar la maquinària comunicativa de les delegacions del Govern a l'exterior. I animar els catalans i catalanòfils repartits pel món -que n'hi molts- a explicar a tothom que el poble català ha iniciat un camí cap a la llibertat, democràtic i pacífic.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.