La política és més necessària que mai


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 17/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La política i els polítics sovint són objecte d'una crítica desmesurada. Alguns polítics se l'han guanyada a pols, és cert, però cal anar en compte a no deslegitimar tot el sistema democràtic, que ha costat molt de construir. Ni tots els polítics són uns corruptes o uns aprofitats, ni tota la política que existeix respon als interessos particulars dels que la practiquen. Per sort, encara existeix la Política en majúscules. Els moments que el país està vivint ara bé ho demostren.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, m'ha alarmat molt que la presidenta d'una comunitat autònoma, en un atac sobrevingut de populisme, hagi proposat que els membres del parlament autonòmic deixin de cobrar un sou. Em sembla increïble. D'aquesta manera, només es podran dedicar a la política els rics, que, com és d'esperar, representaran i gestionaran els interessos de tots els ciutadans, rics i pobres, de manera bondadosa i caritativa...

Ara més que mai, quan els mercats semblen tenir molt més poder que els governs o els parlaments, cal defensar la política i les persones que s'hi dediquen, algunes, a les institucions, de manera professional i d'altres, des de la política local o de barri, dedicant-hi molt temps lliure i molts esforços. Siguem justos amb aquestes persones i valorem la seva feina. Només així els podem exigir que la facin bé.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.