Cal difondre l'entorn agrícola de Sant Cugat


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 18/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat té fama de ser un dels municipis de Catalunya més respectuosos amb el medi ambient. Fa anys que l'Ajuntament impulsa polítiques d'estalvi energètic i d'aigua i treballa a fons per salvar Torre Negra. Però també cal reconèixer que el nostre municipi ha multiplicat la seva superfície urbanitzada, exhaurint quasi tot el seu territori i eliminant la major part dels terrenys agrícoles que caracteritzaven Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

A tall d'exemple, la via verda que separa les zones urbanes de Sant Cugat i Cerdanyola només ha estat possible perquè el municipi veí no va urbanitzar el seu límit amb Sant Cugat. I encara sorprèn més que el passeig per vianants i el carril bici que travessen la via verda en paral·lel a la carretera BP-1413, desapareixen a l'alçada de Sant Cugat per donar espai a una benzinera i un MacAuto.

El compromís amb el medi ambient també implica apropar les zones agrícoles als ciutadans, sensibilitzar-los del paper que aquests espais juguen en l'ecosistema de la ciutat. Per això, és important millorar els accessos a peu i en bicicleta als espais agrícoles que encara existeixen, com ara la via verda de Cerdanyola o altres espais menys coneguts, com ara els camps que hi ha a l'extrem occidental del barri de Can Mates, en el triangle format per les vies de FGC, la Renfe i Can Mates.

Per valorar l'entorn, cal conèixer-lo, i l'Ajuntament té, en aquest objectiu, la responsabilitat de facilitar-ne la descoberta.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.