Del 3/24 al món


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 23/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Catalunya té una gran dificultat per explicar-se al món. No disposa d'estat propi ni dels mecanismes que aquest proporciona: una capital amb presència d'ambaixades o un ministeri d'exteriors amb una xarxa diplomàtica que representi el país als principals centres de poder mundials.

ESCOLTA-HO

La recent reforma de l'Estatut va evidenciar els problemes que tenim per explicar-nos al món. La majoria de mitjans de comunicació que van fer-se ressò del procés ho van fer a través dels seus corresponsals establerts a Madrid o basant-se en les informacions extretes dels principals mitjans espanyols, majoritàriament editats a la capital de l'estat. La situació actual, en què el món ens percep com els grans responsables de l'incompliment dels límits de dèficit a Espanya tot i aportar cada any el 8% del nostre PIB a la resta de l'estat, porta aquesta situació al límit.

Necessitem urgentment mecanismes per fer arribar la nostra versió dels fets al món. Per què no produïm un telenotícies en anglès, pensat per explicar el que passa al nostre país a persones que el desconeixen? No ha de ser tan difícil adaptar una roda del 3/24 a l'audiència internacional i fer-la en anglès. I fer-la arribar cada dia arreu del globus. La inversió val la pena. Així com a mínim, aquells que ens hagin de jutjar coneixeran també la nostra versió.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.