El nou pressupost municipal


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 18/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns passat es va presentar la proposta del nou pressupost municipal per a l'any 2012. Sempre resulta problemàtic començar l'any sense tenir a les mans prèviament quines seran les premisses econòmiques i conceptuals per poder treballar amb possibilitats d'èxit, però aquesta és una de les característiques del sistema que, com és lògic, parteix generalment de la necessitat de pactar amb els altres grups polítics aquests continguts i la direcció que prendrà l'administració publica.

ESCOLTA-HO

El pacte, però, no li cal a l'equip de govern presidit per Mercè Conesa. La seva absoluta victòria en les darreres eleccions municipals no l'obliguen a dependre dels altres però, sembla, que l'actitud parteix de l'idea que en èpoques com la que vivim es fa necessari més que mai una entesa entre tots els components del ple municipal perquè les accions tinguin un resultat equilibrat que s'avingui amb les exigències reals de la població.

Aquesta actitud, la d'intentar conciliar les decisions, hauria de ser sempre la mateixa, amb o sense majoria, però sembla que això queda molt lluny dels hàbits dels polítics, sigui dit en general i, per tant, injustament.

Una mirada superficial al document presentat i que tots vostès poden consultar a la web de l'Ajuntament, ens expliquen de manera diàfana quina és la situació fen una mena de passada sobrevolant la ciutat amb dades a 1 de gener de 2011:

La ciutat ha passat de 64.503 a 83.365 habitants. Augment del 29% en 10 anys.

Les despeses corrents han passat de 39.477 a 87.217 euros. Augment del 120% en 10 anys.

Les despeses ordinàries han passat de 54.929 a 112.434 euros. Augment del 105% en 10 anys.

Els ingressos ordinaris disponibles pressupostats seran 92,1 milions d'euros retornant als 92,5 que es van produir l'any 2008 quan hi havia 6.000 habitants menys.

L'administració de la ciutat, cost directe dels sous, està aproximadament en el 33% dels costos de l'ajuntament.

Les entitats, associacions i agents socials i culturals, un 'totum revolutum' i divers veuran reduïda l'aportació de l'Ajuntament en un 12.5%.

I no els vull cansar més. Tenim el que tenim i no sóc apocalíptic, em poden creure.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.