25 anys compromesos amb l’esport de Sant Cugat

Jordi Feixas


Publicat: el 17/feb/12
Opinió| Columnes

Des dels seus inicis l'any 1986, la UESC ha estat una entitat compromesa amb la promoció de l'esport de base. Va ser la primera entitat que va col·laborar, en conveni amb l'Ajuntament de Sant Cugat, en els Jocs Esportius Escolars de la ciutat, l'any 1993. Un any més tard, la UESC creava la primera fundació esportiva de Sant Cugat, amb la voluntat d'impulsar l'esport amateur, l'esport de base i les activitats culturals del municipi.

Amb Jaume Espina com a president, la UESC va tenir seccions d'handbol, gimnàstica rítmica, natació, tennis taula i bàsquet, en un procés de creixement que culminà l'any 1994 amb l'absorció del Club Bàsquet Sant Cugat. Aquest procés d'expansió no va anar acompanyat dels èxits esportius esperats ni d'una gestió econòmica reeixida. Al acabar la temporada 94-95, Espina dimiteix com a president.

Enric Tomàs va prendre el relleu al capdavant de l'entitat en uns anys de difícil gestió del club per la manca de recursos econòmics. La secció de natació ja havia desaparegut i la de gimnàstica rítmica deixà la UESC per integrar-se al Club Muntanyenc. Tanmateix, també fou moment d'èxits importants, com l'ascens del primer equip de tennis taula, per primer cop en la seva història, a Primera Nacional l'any 2002. L'any següent, la secció d'Handbol feia un pas endavant i es convertia de nou en un club, l'Handbol Sant Cugat. En aquell moment, Tomàs anunciava que no seguiria liderant l'entitat.

A inicis del 2004, Valentí Feixas assolia la presidència de la UESC. S'iniciava així una nova etapa de creixement del club: en tres anys es passaria de 8 equips de bàsquet a 21, dibuixant un nou projecte esportiu i formatiu per al club. Es reactivà la Fundació UESC com a suport del club, es creà l'Escola d'Infantils de Bàsquet en conveni amb l'OMET, es col·laborà amb l'Escola Thau i es creà el projecte MIRASOL-UESC. La secció de tennis taula també creixia i es consolidava en la primera categoria.

L'any 2007, Xavier Salvat pren el relleu de Feixas quan aquest deixa el club per incorporar-se a l'equip de Recoder a l'Ajuntament. Són anys de creixement del projecte que configuren la UESC com un dels clubs 'grans' de la ciutat. Al acabar el seu mandat el juny passat, Salvat decideix no presentar-se i Feixas, amb una nova dedicació compatible amb la tasca, torna a assumir la presidència. Cal continuar el projecte tot adaptant-lo a les necessitats i al context actuals. Tot i les dificultats econòmiques del moment, mai la UESC havia estat a un nivell esportiu tan alt. El repte és apassionant.

Per molts anys, UESC !

JORDI FEIXAS és cap de l'àrea de Comunicació de la UESC