El rei Carnestoltes

Carles Mayol


Publicat: el 13/feb/12
Opinió| Columnes

Un cop l'any arriba el rei de reis, l'únic rei a qui seguim i creiem molts republicans. Enguany arriba divendres. Tothom a treballar! Tothom a preparar-se! Divendres arriba el Rei Carnestoltes!

El Carnaval és una festa que històricament vindria a ser la última festa abans del temps de Quaresma, temps de dejuni i abstinència. La realitat és que és de les poques dates de l'any en que els santcugatencs som capaços d'omplir la vila de festa sense ser Festa Major. I és que la rauxa i la disbauxa són les guies que fan que tot rutlli durant la visita d'aquest rei tan peculiar. Mentre alguns es lleven cada matí pensant en com seguir estafant, especulant, robant, cometent injustícies; altres intentem preservar algunes costums (potser folklòriques) que ens semblen divertides. I és que aquest any ha nascut la Comissió de Carnaval. I us asseguro que ganes i energia no en falta. Un renaixement que aconsegueix fer-nos sentir part de quelcom fantàstic. Però no patiu pels que dinamitzen el cap de setmana vinent. Patiu per vosaltres! Heu de fer lloc a l'agenda! Divendres s'inicia el Carnaval amb el tast de Xandri (beguda santcugatenca) a La Unió. Dissabte hi ha cercavila de Gitanes, ballada popular del ball de Gitanes a la plaça Octavià, dinar popular de Gitanes, concurs de comparses, cercatasques (si diran cercatasques, busca-feines! On hi veieu l'incitació a l'alcohol?!), i després ball de nit al pavelló! I això no és tot diumenge al matí carnaval infantil, amb xocolata, gitanetes i animació infantil! Hauríeu de patir per si tindreu temps per fer-ho tot però no patiu pel Carnaval perquè... AQUEST CARNAVAL MOLARÀ UN OU!

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons