Insubmisos o covards?

Eduard Anguita


Publicat: el 30/gen/12
Opinió| Columnes

Al darrer ple municipal, la CUP va presentar una moció per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica. El desenllaç ja és conegut: dues hores abans de la sessió plenària 'apareix' un informe jurídic que adverteix del risc d'incórrer en injúries a la Corona, l'alcaldessa s'arronsa i censura el debat i els regidors independentistes abandonen la sala.

Escolta-ho

No valoraré el sistema polític espanyol ni la seva manca de qualitat democràtica (ja s'ho faran) però sí que insistiré en 'lo nostre', en el tarannà mesell que resideix encara en la principal força nacionalista de Catalunya. Tira cap en darrera que després de tants anys d'ofensiva contra la nostra realitat nacional, agreujada per l'escanyament econòmic, CiU continuï legitimant la simbologia i la legalitat espanyola.

Que ningú s'enganyi: l'ordre de retirar la moció de la CUP és de caràcter polític, no tècnic. Una de les coses que vaig aprendre a l'Ajuntament, quan hi treballava des de l'oposició, va ser que CiU s'amaga darrera excuses tècnico-jurídiques quan es troba profundament incòmoda amb un debat, com és el cas del de la monarquia borbònica espanyola.

I si realment es cometés un acte d'injúries a la Corona: què passa? Preferim uns representants insubmisos o covards?

EDUARD ANGUITA és estudiant i treballador a l'atur