Ciutat turística


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 15/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El dijous dia 13 d'octubre es va presentar públicament 'Descobreix Sant Cugat', una mena de guia turística per conèixer la nostra ciutat. La portada és una foto del claustre il·luminat i de les torres de la església, és a dir de la joia de la ciutat i després del títol genèric es pot llegir: 'Trobaràs passejades, racons inèdits, indrets per fruir amb els nens, llocs per fotografiar bones postals, menjars, pastissos o tapes per assaborir amb els cinc sentits. La millor forma de viure i gaudir a la ciutat!'

ESCOLTA-HO

Aquesta guia feta per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona té bones intencions, però tinc la impressió que hi falta una certa mirada externa, vull dir que sempre es fa difícil ser just i coherent quan es parla d'alguna cosa pròpia.

Hi ha un aspecte primordial que els autors de la guia obliden. El turisme es mou actualment a través de les agències i els tour operadors, i això suposa que aquestos elements que controlen els moviments importants de gent posin la ciutat en el llistat de destins proposats. I també suposa, necessàriament, tenir acords previs i tenir, sobretot, una àrea d'aparcament preparada essencialment pels cotxes i autocars que ens portaran els possibles visitants, diguis turistes o viatgers qualificats culturalment.

Si la joia és el Monestir pensin on podrien aparcar de manera regular i còmoda els autocars i els cotxes? Aquesta és una aposta difícil de coexistir amb la imatge de ciutat tranquil.la, verda, residencial, que la pròpia guia expressa.

L'altra aspecte es constatar que la nostre oferta de museus és raquítica. El propi Monestir i la Casa Aymat. Ens falta alguna cosa més per oferir com podria ser aquest museu dedicat a Grau-Garriga o esbrinar si el fons de peces d'autors que te l'ajuntament dona per alguna cosa més que tenir-ho emmagatzemat sense exposar-ho.

I finalment potser pensar-ho bé. Cal que la ciutat esdevingui turística?.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.