Maneres de fer política (resposta al Sr. Jordi Feixas)

Eduard Anguita


Publicat: el 7/jun/11
Opinió| Columnes

Quan, dissabte passat en aquest espai, el Sr. Jordi Feixas sortia en la seva pròpia defensa, arran de la meva petició de que se l'identifiqués políticament, vaig tenir dues impressions immediates. Primera: el Sr. Feixas viu en un estat d'alerta curiós, si més no. Segona: no em coneix prou o parla d'oïdes quan afirma que exerceixo una política basada en l'atac personal i en la manca d'arguments. M'explico.

Escolta-ho

En primer lloc, és absurd pensar que ataco personalment algú amb qui només he tingut el gust de coincidir-hi una vegada i de la que em va quedar un bon record de tracte. En segon lloc, si el Sr. Feixas segueix els posicionaments públics que he pogut fer en els darrers anys (durant la meva activa militància política) si hi ha quelcom que hi trobarà és argumentació. També respecte el que per a mi és l'ètica periodística.

I, a propòsit d'això, em reitero: conèixer que un articulista presumptament independent ha exercit d'apoderat d'un partit polític (en aquest cas CiU) crec que fa que, en el seu moment, el debat d'idees sigui més honest i transparent i es doti d'un context suplementari. Qui pot estar en contra d'això, de donar més elements de judici i interpretació a l'audiència? Ningú que no vulgui fer trampes.

EDUARD ANGUITA és estudiant de Periodisme