La nova generació política

Jordi Feixas


Publicat: el 30/abr/11
Opinió| Columnes

Determinats partits s'han autopresentat com l'aportació d'una nova generació de polítics, renovada, 2.0, rebel, portadora de noves maneres de fer en política i restauradores de la il·lusió. Quan hom veu el mateix maniqueisme, l'aferrament a postulats ideològics en estat pur allunyats del present, les mateixes males maneres, l'atac incendiari, el missatge fàcil i la renúncia a un debat rigorós; quan hom veu tot això és inevitable pensar que de nova generació poca i de política encara menys.

Escolta-ho

Que molts polítics encara juguin a la puresa ideològica en aquests temps nostres de l'actitud pragmàtica, constructiva a través del diàleg i no dogmàtica, és trist. Que proposin distincions maniquees d'anys enrere en una època que demana diàleg, equilibri entre allò públic i privat, entre el propi i l'altre, entre progrés i responsabilitat, és dur. Que caiguin en l'atac baix, en la mentida tècnica i en la banalitat en aquests temps nostres que demanen ser acció i no reacció, ser construcció en positiu i no simple actitud defensiva, és senzillament poc esperançador.

Tot i així, sempre hi haurà gent disposada a parlar més de persones que d'etiquetes polítiques, més de futur comú que d'ínfimes victòries personals. Sempre hi haurà algú disposat a lluitar per una política neta, a la recerca de l'excel·lència i l'aportació de projectes engrescadors. Aquesta brega política que és cada dia més la tònica habitual passarà factura. Esperem que la nova generació de polítics sigui conscient d'aquests problemes i, per fi, s'atreveixin a fer un pas arriscat perquè la política vagi endavant.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història, cursa estudis superiors en Pensament Contemporani