Sant Jordi, homenatge a Catalunya

Jordi Feixas


Publicat: el 23/abr/11
Opinió| Columnes

Són moltes les coses que amaga un dia com avui. N'hi haurà que compraran l'únic llibre de l'any i amb sort el llegiran. D'altres, tot i saber que això no va massa amb ells, jugaran a ser sentimentals. Uns altres, tant de bo, compartiran un significat de Sant Jordi una mica diferent, potser agosarat, que és ofert aquí, com no podia ser d'altra manera en un dia com avui, a través de la paraula escrita.

Escolta-ho

Sant Jordi ens parla d'una Nació que defensa amb la vivesa del sentiments les tradicions més arrelades. Ens explica com la tendresa mostrada cap als més estimats es converteix en amor pel país quan les roses omplen viles i ciutats d'arreu. Cada 23 d'abril és una pedra més en la fortalesa del caràcter d'un poble, fortalesa que precisament emana de cuidar les tradicions amb la mirada creativa de futur que una cultura viva com la nostra genera dia a dia. Sant Jordi ens parla d'una vida completa, feta del reconeixement gens avergonyit del sentiment i de l'afecte per la cultura que ens fa créixer com un poble capaç.

Els petits gestos d'avui al voltant d'un llibre i una rosa són elevats a la categoria d'homenatge quan se sumen al fer d'any rere any, en el qual catalans i catalanes sortim a esmunyir-nos entre la gent per arribar a la propera paradeta, al proper llibre que sembla interessant. Un homenatge a un poble enamorat de les paraules, del coneixement i del sentiment que generacions han enfortit i que, avui més que mai, porten a la plenitud d'esperit la nostra Nació.

Avui, mentre passegeu i us atureu davant del llibre buscat o la rosa adequada us convido a observar un Sant Jordi diferent. Hi veureu un poble ric i creatiu, capaç de la cultura dels grans Estats i del sentiment sincer de les grans nacions. Hi veureu, senzillament, Catalunya.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història i actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani