Molts partits, quin model?

Jordi Feixas


Publicat: el 2/abr/11
Opinió| Columnes

A Sant Cugat tindrem, de cara a les properes eleccions municipals, un ventall de possibilitats de vot realment ampli, fet del tot positiu per enriquir aquesta democràcia nostra molt sovint millorable. La pega la trobem quan aquesta àmplia oferta no es tradueix en un debat de contingut profund i seriós.

Escolta-ho

Ja fa dies que les màquines polítiques van a bon ritme i un cop més el debat no està a l'alçada del model de poble que tenim i volem. Exceptuant la força política que governa, l'acció de la qual durant els darrers anys ens ha mostrat que té un projecte per Sant Cugat, no hi ha models alternatius perquè no hi ha propostes sòlides alternatives. Exceptuant ERC, que, certament, és molt activa en determinades qüestions, a Sant Cugat no hi ha el debat polític i social de nivell que un poble com el nostre es mereix. Naturalment, per debat no entenem les propostes incendiàries i excessivament focalitzades que empren, dia sí i dia també, determinades forces polítiques. No ens equivoquem: això són titulars fàcils, no debat de qualitat.

Tristament ens quedem amb insultants declaracions sobre immigració, acusacions de sectarisme i alteració de pressupostos, proclames abstractes sobre tsunamis neoliberals... però qui ofereix un debat seriós sobre el model de ciutat? Seria ben trist que ho deixessin per dues setmanes abans de la cita electoral, Sant Cugat es mereix més.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història, actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani