'Ens retallen l'Estat del Benestar' o el debat rigorós


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 5/mar/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana ha començat la xerrera preelectoral. La gran proclama: '¿Per què l'ajuntament dóna suport a les retallades a l'Estat del Benestar provinents de la Generalitat?'

ESCOLTA-HO

És trist quan els partits es conformen amb l'atac incendiari. Deixem de banda ara el fet que potser atempta més contra l'Estat del Benestar la irresponsabilitat d'aquell que gasta més del que tenim, o la del que pretén invertir com a rics però amb un actitud més aviat reticent a l'emprenedoria i la creació de riquesa. Deixem de banda també el fet que centrar l'atac en la Generalitat podria ser entès com un símptoma de falta d'arguments per criticar -seriosament- les qüestions locals. Deixem de banda, ja des d'ara, qualsevulla atenció a tota aquesta mala baba que de ben segur mostraran alguns i que, caient en la crítica estrident però igualment buida i baixa, només provoca cansament envers el debat. Cert hàbit a la bajanada sensacionalista és una falta de respecte envers el ciutadà que caldria ser capaços d'ignorar.

Deixem de banda tot això per proposar un esforç conjunt per distanciar-se del disbarat simplista i irreflexiu com el que ha protagonitzat la setmana i debatre el que interessa al ciutadà: quin model de ciutat volem i si estem satisfets o no amb una ciutat com la nostra. Parlem de benestar, de cohesió social, de cultura, de medi ambient, d'esport... Sant Cugat ha esdevingut una ciutat de gran qualitat en molts aspectes, cosa reconeguda arreu. Donem-li el debat que es mereix.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història, actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.