Atrevir-se a ser progressista


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 15/gen/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta passada setmana les esquerres santcugatenques proposaven, en el camí cap a un repensar l'esquerra, una aproximació de la política a la ciutadania. Tot debat d'aquest tipus ha de ser aplaudit però hom no pot fer més que mostrar-se escèptic donades les oportunitats que tots han desaprofitat en aquesta matèria.

ESCOLTA-HO

Les etiquetes que tant agraden a alguns i que sens dubte són esquers per a la simplicitat ens seran útils per una vegada. Volen l'oportunitat de ser progressistes? Imagino que sí, ja que gairebé tots els partits catalans es defineixen com a tals. Doncs atenguem al tema de la relació representants-electors. Patim una clara llunyania en aquest sentit, fruit d'un sistema que sovint genera més preocupació pels rivals dins el partit que no pel poble, amb qui els representants s'hi troben cada quatre anys. Exceptuant bons polítics, que els tenim, aquest sistema genera uns mecanismes i actituds que sovint no són pas els millors. Generen poca amplitud de mires, cosa que s'obté en el contacte amb la realitat i no en les reflexions portes endins.

Cal invertir la situació per fer més propera aquesta democràcia, massa sovint donada per complerta. Calen representants lligats a circumscripcions reduïdes que es vegin les cares dia a dia amb l'electorat i que sigui amb el partit, a través de primàries, que es juguin el lloc quan arribin les eleccions en funció precisament dels èxits quotidians vers el ciutadà.. Valdrà la pena veure si algun partit sòlid s'atreveix a superar l'esquema de representació actual i a ser realment progressista, pel bé de la democràcia.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és historiador i cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.